Årets traditioner og aktiviteter
Årskalender 2024
Januar
- Godt nytår
- Tirsdag d. 23. - Bestyrelsesmøde for forældrebestyrelsen kl 19.00-21.00
Februar
- Fredag d. 9. - Fastelavnsfest om formiddagen for børnene
- Uge 7 - Skolernes vinterferie
Marts
- Onsdag d. 6. - Bestyrelsesmøde for forældrebestyrelsen
- Torsdag d. 14. - Forældremøde og valg til bestyrelsen kl. 18.30-20.30
- Torsdag d. 21. - Påskefrokost for børnene
- D. 25.-27. - Vi har lukket, der tilbydes sampasning
April
- Lørdag d. 6. - Forældrebestyrelses-arrangement
- Torsdag d. 18. - Bestyrelsesmøde kl. 19.00-21.00
Maj
- Fredag d. 3. - Arbejdsdag på legepladsen for børn, søskende og forældre kl 14.00-19.00
- D. 6.-7. - Skolebesøgsdage for Pionererne
- Fredag d. 10. - Vi har lukket, der er sampasning i anden instituion
- Fredag d. 17. - Bedsteforældredag kl. 9.00-12.00
- Uge 22 - Naturbus-uge for børnehaven
- Uge 22 - Shelteruge for vuggestuen
Juni
- Onsdag d. 5. - Vi har lukket, Grundlovsdag
- Mandag d. 10. - Bestyrelsesmøde kl 19.00-21.00
Juli
- Uge 29 - Vi har lukket, der er sampasning i anden institution
- Uge 30 - Vi har lukket, der er sampasning i anden institution
August
September
- Tirsdag d. 3. Bestyrelsesmøde kl 19.00-21.00
- Torsdag d. 5. - Forældremøde med førskolegruppen/Pionererne kl 16.00-17.30, besøg af lærerne fra skolerne.
- Uge 39 - Høstfestuge
Oktober
- Uge 40 - Naturbus-uge for børnehaven
- Uge 40 - Shelteruge for vuggestuen
- Fredag d. 11. - Idræts-lege-dag
- Uge 42 - Skolernes efterårsferie
- Onsdag d. 30. - Bestyrelsesmøde kl. 19.00-21.00
November
- Torsdag d. 7. - Bamsefest i hele huset
December
- Mandag d. 2. - Juleudklædningsdag
- Fredag d. 6. - Adventsspiral
- Torsdag d. 12. - Julefrokost for alle børnene
- Tirsdag d. 24. - Vi har lukket
- Fredag d. 27. og mandag d. 30. og tirsdag d. 31. - vi har lukket, der er mulighed for sampasning i anden institution
Traditioner på Gadkjærgaard
-
Fastelavn
Vi snakker om traditionen "Fastelavn". Vi synger sange og forbereder os til fastelavnsfesten ved at pynte op - vi kreerer fastelavnsris og maler tønden fin. På dagen kommer personalet og børnene udklædte og vi har en hyggelig fastelavnsfest om formiddagen. Til eftermiddagsmad serveres der fastelavnsboller.
-
Påskefrokost
Vi hygger os sammen til påskefrokost som bliver serveret på gruppen. Måske får vi besøg af påskeharen og vi synger med den. "Der har været en lille påskehøne" Forinden har vi snakket om påsketraditionerne, pyntet op og har lavet påsketing.
-
Bedsteforældredag
På Gadkjærgaard afholder vi en Bedsteforældredag årligt - en formiddag i foråret. Vi inviterer bedsteforældrene til "plantedag", hvor de sammen med barnebarnet får plantet en medbragt blomst på legepladsen. Efter fælles velkomst og sang bliver der serveret formiddagsboller med kaffe og saftevand. Der plantes, hygges og leges indtil bedsteforældrene finder picnickurvene frem og børnene nyder den medbragte mad med bedsteforældrene.
Bedsteforældredagen er en meget hyggelig dag, som både små og store ser frem til. Vi er glade for, at så mange bedsteforældre har tid og lyst til at deltage i dagen.
Arrangementet starter kl. 9.00 og slutter kl. 12.00.
Alle bedsteforældre modtager en indbydelse pr. brev og her vil de kunne læse mere om dagens program. -
Arbejdsfredag
Arbejdsfredagen for børn, søskende, forældre og medarbejdere
I april eller maj måned afholder vi arbejdsdag på Gadkjærgaard. De forældre og børn der kan, møder op til forskønnelse af primært de udendørs arealer, samt lidt hygge-rengøring af krybberum, trip-trap stole og lign. i vuggestuen.
Vi starter arrangementet kl. 14.00 – eller når man kan komme fra job – og slutter af med fælles aftensmad, som vores dygtige køkkenpiger laver til os alle.
Det er en rigtig hyggelig dag, hvor der er rig mulighed for ar tale sammen med de øvrige forældre samt hyggesnakke med personalet, mens vi sammen løser nogle praktiske opgaver.
Der er altid stor tilslutning til arbejdsdagen, ofte med ml. 150-160 tilmeldinger. Vi får lavet mange praktiske opgaver der pynter på vores legearealer og hjælper os i hverdagen – det sætter vi stor pris på. -
Naturbusture i børnehaven
Hvert år kører børnehavegrupperne ud i det blå med "Bufferbussen".
Målet er, at vi i fællesskab får en anderledes oplevelse sammen i andre omgivelser end i børnehaven. Det er spændende og lærerigt når vi sammen:
- kører bus
- oplever og ser andre steder
- Får skærpet vores sanser i nye rammer
- spiser vores medbragte lækre medpakker eller laver bålmad i det fri
- får skabt en fælles fortælling om oplevelserne
-
Høstfest-kaffe
Høstfest-kaffe er et arrangement vi afholder i tæt samarbejde med forældrebestyrelsen. Som oftest foregår høstfest-kaffedagene i september måned, se vores årskalender.
Festen er for forældre og søskende.
Høstfest-kaffen foregår gruppevis og arrangementet er fra kl. 14.00 til kl. 16.00.
I væksthuset er der lavet en bod med alle de fine ting som børnene har fremstillet fra foråret og fra høsten. F.eks nøgleringe, armbånd, halskæder, kryds- og bolle-spil, hjemmelavede rødbeder, kryddersalt, hyldeblomstsaft, kryddereddike, hyldebærsaft, blandet saft, marmelade, boller, knækbrød og figenstænger. Høstfest-kaffen på Gadkjærgaard er en hyggelig årlig begivenhed, hvor vi hygger os sammen børn og voksne.I perioden op til høstfest-kaffe-dagen lærer børnene en masse omkring ”Fra jord til bord” processen. Børnene er med til at plante, luge, vande og høste. Børnene plukker, vejer, sylter og tilbereder de forskellige madvarer.
Vi anerkender og tillægger børnenes arbejdskraft en stor værdi, både i vores hverdag og med arbejdet i at få høstet til høstfesten.Vi ser vigtigheden i børnenes videntilejnelse gennem egen praksis. Det er derfor vigtigt, at nogle af de madvarer der bruges til fremstillingen, er hentet ind fra vores egen have, renset, skåret ud - og evt. kogt, bagt eller syltet.
-
Idræts-lege-dag
Fredag før uge 42 har vi fælles idrætsdag, hvor vi på tværs af aldersgrupper er sammen til en hyggelig formiddag med idræt, motorik, leg og kampråb. Børn og voksne er delt op i hold og der foregår små idræts/lege-aktiviteter rundt om på vores legeplads.
-
Bamsefest i hele huset
En festlig og hyggelig dag, hvor alle børn må medbringe deres sødeste, blødeste, sjoveste eller mest slidte bamse. Vi inviterer bamser og børn til fest med lege, aktiviteter, sang og hygge. Det er altid dejligt at vise yndlingsbamsen frem.
-
1. december - juleudklædningsdag
Alle møder op i deres flotteste eller skøreste juletøj eller har måske bare fundet nissehuen frem. Vi synger og hører julemusik - vi starter op med juleklip, julelys og kalendere.
Nu begynder julen for alvor - vi glæder os alle til julen og kommer i fantastisk julehumør.
I løbet af december måned mødes vi til fælles julesang og hygge. ind imellem er vi så heldige at julemandens kone kigger forbi.
-
Adventsspiral
Adventsspiralen – en hyggelig ældre juletradition.
I løbet af den første uge i advent går vi i ”Adventsspiral”. Vi har mørklagt et rum, hvor Adventsspiralen – en spiral af gran - ligger klar på gulvet. Langs spiralen er der placeret æbler med små lys i, som børnene skal tænde - et ad gangen.
Børnene inddeles i grupper, så en lille gruppe ad gangen kommer ind i rummet. Der er helt ro, mens vi går ind og mens vi sidder og venter på tur. En efter en går børnene så ind i spiralen og tænder sig et lys. Der startes fra midten så første barn tænder inderste lys. Når alle børn har tændt et lys, sidder vi og nyder roen og lyset, vi synger første vers af ”Et barn er født i Betlehem” - et magisk øjeblik.De ældste vuggestuebørn er inde som sidste gruppe. De tænder ikke selv lys, men sidder og nyder lyset og synger.
Alle børn får et æble-lys med hjem.
Formålet med aktiviteten er, at børnene får mulighed for at opleve roen og den specielle, hyggelige stemning, samt at hvert enkelte barn får tid til at tænde sit eget lys.
Det at gå ind i Adventsspiralen symboliserer at gå ind i sig selv, og det at gå ud af spiralen - at komme ud til de andre med sin ny-fundne ro. -
Julegudstjeneste i Vinding Kirke
Vi bliver hvert år inviteret over i Vinding Kirke for at tænde juletræet sammen med de andre institutioner fra området. Sammen med invitationen modtager vi de salmer, vi skal synge i kirken. I hele december måned øver vi salmerne med børnene. Den dag der er kirkegang følges børnehavebørnene og de ældste vuggestuebørn over til Vinding kirke.
Efter julegudstjenesten går vi hjem til Gadkjærgaard igen, hvor køkkenet har lavet risengrød til os alle. -
Børnejulefrokost
Inden juleferien holder vi julefrokost for alle børn og voksne på Gadkjærgaard.
Børnene er med til at julepynte og dække op til den traditionelle julefrokost, som vi spiser sammen på grupperne.
Vi synger julesange og danser om juletræ.